In 2011 werd de 11-805 15e Asduif Jong van Nederland WHZB en de 11-803 werd 1e Asduif Jong Afdeling 10 tegen gemiddeld 21.500 duiven   verder won Alfred in 2011 de 1e NPO Pithiviers 7749d.,1e,2e,4e,10e Nationaal Berlijn,3e NPO Morlincourt,5e NPO Pommeroeul,7e,8e NPO St.Quentin,8e NPO Peronne   
Over mij
Ik ben in 1982 begonnen in de duivensport met sierduiven. Toen had ik oosterse rollers en Norwich kroppers. Met deze duiven ging ik ook naar de tentoonstellingen en was daar soms ook succesvol. In 1987 was een oom van mijn moeder erg ziek en heb toen tot hij stierf een gedeelte van de verzorging gedaan. Als dank hiervoor mocht ik enkele duiven uitzoeken. Kort daarna werd er een duivenhok geplaatst, deze had mijn vader geregeld via een collega. Toen waren de sierduiven weggedaan en werd ik lid van p.v. Zwartemeer in Zwartemeer.  Dit was in 1988,toen de eerste keer 2 duiven van 1987 gespeeld,maar dat was geen succes. De eerste kwam na 3 weken terug en de tweede na 4 maanden. Toen viel het mijn vader op dat de heer Tieme ten Hage uit Klazienaveen-Noord zo goed speelde. Deze man speelde wekelijks aan de kop in de regio en had een heel hoog prijs percentage.
Mijn vader zei dat ten Hage eerder samen met mijn opa had samen gedaan en dat wij daar maar eens naar toe moesten. Toen ik daar op 15 jarige leeftijd kwam,was het contact direct goed. Ik kreeg direct de eerste keer gespeelde jonge duiven mee van 1988 en moest ze over wennen. Met die over gewende duiven vloog ik direct al diverse keren aan de kop in de club in 1989. Onze club bestond toen nog uit 110 leden,dit was verdeeld over 2 inkorf lokalen. Een in Klazienaveen en een in Zwartemeer.

Ook kreeg ik veel advies van Tieme en ging het met sprongen vooruit.  Tieme had duiven van Ko Nipius en Gerrit Velema uit Nieuw-Dordrecht. Via een bon die ik kocht in 1990,kwam ik in contact met Gerrit Velema uit Nieuw-Dordrecht. Toen ik deze belde zei hij, je hebt een bromfiets of niet? Stap direct maar op de brommer en kom hier naar toe en als je hier eenmaal bent geweest,ben je hier niet meer weg te slaan. Toen ik daar kwam,beloofde hij dat hij mij goed zou helpen met de duiven. En gelijk had hij,want het 1e jong wat ik mee kreeg won de 1e prijs bij de jeugd van de 4 noordelijke provincies. Ik won toen een mooie radio en moest die afhalen in Hattem,dat was van de NAPvP. Op die huldiging waren tientallen kampioenen,maar wie er toen echt uitsprongen,waren,de Comb. H en O Nieuwendijk en Peter en Piet v/d Merwe Dordrecht.  Die jaren die volgden had ik veel succes met de duiven van ten Hage en Velema,maar ik ging op zoek naar nog betere duiven.  Toen ik de duivenkranten ging bestuderen,kwam ik vaak Piet en Peter v/d Merwe weer tegen en Leo van Rijn uit Schipluiden die de hele Kuststrook wekelijks oprolde.
Ook viel mij op dat talloze liefhebbers in binnen-en buitenland,slaagden met duiven van deze cracks.
Het was toen 1995 en in Emmen was een bonnenverkoop waar bonnen aanwezig waren,van alledrie liefhebbers.
Ik kocht alle drie de bonnen en de verkoopleider zei dat ik goede aankopen had gedaan en dat ik goed zou worden geholpen door deze toppers.
En gelijk had die verkoopleider,de heer Scholten.
De eerste was Leo van Rijn waar ik naar toeging en kreeg een kleinkind mee van zijn ‘KEIZER’’ en tien eieren van zijn topduiven. Dit was in het voorjaar van 1996.
De ‘KEIZER’ won 3x 1e van ruim 20.000 duiven en was verkocht naar Amerika.
Van die tien eieren is niets uitgekomen,waarschijnlijk door het vervoer en toen ik Leo daar over belde kreeg ik nogmaals tien eieren.Toen ben ik naar Peter v/d Merwe gegaan,ook daar klikte het direct met Peter en kreeg ik een jong mee uit een topkoppel en kocht ik er nog een paar bij.

Daarna in september nog een keer naar Dordrecht geweest naar Piet v/d Merwe. Toen ik die belde had hij nog maar een koppel tegen elkaar. Maar toen zei hij,jij bent toch die lange blonde jongen,die pas nog bij Peter was? Nou voor jou maak ik een uitzondering. Toen kon ik direct een jong ophalen en wat voor een! Hij had zijn allerbeste kweekdoffer ‘kweekwonder 213’ gekoppeld aan ‘Anita’.  ‘Anita had hij geleend van zijn schoonzoon Hugo Batenburg en deze had een 1e Regionaal Bordeaux op 850km. Later is ze voor 9900 gulden verkocht naar Taiwan.
Dus direct een jong uit twee supers meegekregen en nog een paar eitjes uit een koppel Koopman x Jan Aarden duiven. Vanaf 1996 tot nu ben ik elk jaar nog wat wezen halen bij Leo van Rijn en Peter v/d Merwe. Van Leo kreeg ik ze van al zijn drie toplijnen, Merckxlijn, Tournierlijn en Kadetlijn en van Peter o.a. 8 zusters en dochters van autowinnaars,jongen uit de ‘’Bauer’’,’’Superbreeder 048’’,’Divoza’,zuster ’Fleur’, zusters en dochter ’Joyce’, kinderen van de 1e en 2e NPO Bourges, kinderen van 1e NPO Creil,teveel om op te noemen. Eigenlijk kinderen,broers en zusters en kleinkinderen van al zijn TOPPERS!  In deze 11 jaren is er een goede vriendschap ontstaan,met Peter en Leo en Jeroen Meeder ,die vliegt sinds 1997 samen met Leo. Bijna alle weken is er contact met deze liefhebbers,via e-mail of telefonisch. Vooral als er een teletekstplaats is behaald,feliciteren wij elkaar.  Gezien de uitslagen van deze melkers was dat dus bijna wekelijks.

In 1996 kreeg ik de eerste duiven van Ep Poelman uit Erica dat was de vader van mijn kameraad, Harco. Die was toen de ‘schrik van het noorden’ met zijn duiven.  Vooral op de dagfond was die man vrijwel onverslaanbaar!  Hij had 20 weduwnaars en speelde met maximaal 10 op de dagfond. Van deze 20 waren er wel 17 of 18 broers of halfbroers van elkaar,dus een echte stam duiven.  Zijn stamkoppel was de 1983-1451815 x 1987-1153293,de doffer kwam van Steve de Smale uit Elst en de duivin kwam via Gerrit Doek ui Erica. Ep zat in de jaren ’93 tot ’97 Koopman vaak dwars op de echte vluchten zelfs met ongunstige wind,vooral als het warm weer was en noordoosten wind,dan was Ep niet te kloppen. Dat Ep de te kloppen man was ,bleek wel op de verkoop die volgde eind 1997. Want toen waren o.a: Gerard Koopman, Harm Vredeveld, Foppe v/d Meer , HL.Reuvers en nog diverse topliefhebbers er als de kippen bij om hier wat aan te schaffen. Gelukkig kreeg ik voor de verkoop nog een ronde jongen van de kwekers en kocht ik er nog 9 op de verkoop. Want binnen een jaar werd wel duidelijk wat de kwaliteiten van deze ‘POELMAN’ duiven waren. Ook bij Gerard Koopman Ermerveen waren ze super, want wie kent niet de Blackpower’ en ‘Blackpowerlady’. Dit zijn kinderen van Ep Poelman zijn stamkoppel en zijn door Gerard gekocht op de verkoop,ook de duivin van het stamkoppel ging naar Ermerveen,maar gaf van horen zeggen maar 1 jong. Maar dat waren niet de enige duiven die Gerard kocht,ook kocht hij de 1996-4306736,die had bij Ep een 1e Orleans in de Fondclub gewonnen als jaarling en werd door Gerard overgewend en won direct de eerste dagfond een 1e NPO. Gerard koppelde de ‘Blackpower’ duiven gelijk tegen zijn eigen toppers o.a. tegen:’Fiero’,’Zebran’ en andere topduiven.

Uit de ‘Blackpower ‘kwam o.a.: ‘’Emperor Quin’’, 1e Wereldkampioen jong 1998,’Amore’,1e Nationaal Asduif Fond 2002 en Olympiade duif Fond Lievin 2003 en hij is vader van ‘Black Emperor’ en grootvader van: ‘Kadir’ en diverse andere topduiven.

Uit ‘Blackpower Lady’ kwam o.a: Wonder Lady’,deze vloog 1e Nat. Orleans met een half uur los,de ‘Lei’,deze won o.a: 2e Nat.Bourges 7.155 duiven,2e Maaseik 3.522 duiven,3e Reims 2.792,’Lei’ is moeder van ‘Young Dream’ en Young Dream is weer moeder van ‘Adara’.’Vita’, Olympiadeduif Lievin,Fond 2003 en 8e Asduif Ned. Fond is weer een kleindochter van ‘Blackpower Lady’ en is weer moeder van “Panini .
Ook de 1e Asduif van Nederland 2006 is een klein kind van ‘Blackpower Lady’ en vader van deze 1e Asduif is weer een halfbroer van ‘Amore’.

Ook Foppe v/d Meer had direct succes met deze duiven, hij kocht o.a; de ‘Superas 660 ‘ deze was een volle broer van de ‘Black Power’ van Gerard Koopman en was in 1996 1e Asduif afdeling F tegen ongeveer 1200 leden.
Foppe schreef dat het een super vlieger en kweker was en dat hij praktisch met elke duivin goede geeft en zijn bloed door bijna zijn hele stam loopt.  Dan Harm Vredeveld, die speelde direct een 2e en 3e NPO met 2 Poelmannen gekruist met zijn eigen. Harm kocht o.a; de ‘Witstaart’ 1992-2048166, een volle broer ‘Blackpower’.
Cor Leytens Oostelbeers zijn 2000-4047558, komt uit de ‘452’, wat weer een dochter is van de ‘Blackpower’. De ‘558’ werd 1e Asduif alle vluchten in CC Midebo.  Jan Keen uit Ter-Apel won in 2006 de 1e Ablis Afdeling 10 Noord-Oost Nederland met de 2003-4781331,die heeft als vader de ‘Donkere Poelman’ 2001-5167646 uit de lijn van de ‘Black Power’en de ‘Witstaart’. Jan heeft ook veel succes met kinderen en kleinkinderen van mijn 1997-5751201,deze komt uit zus een dochter stamkoppel x kleinzoon stamkoppel Ep Poelman. Hiermee won Jan veel kopprijzen en kampioenschappen.  Aike –Jan Veninga uit Ter-Apel heeft ook veel van deze ‘Black Powers’ en is hier zeer goed mee geslaagd. Bij Marcel Sangers kom je ze ook tegen,o.a: ‘’Chipie’,komt uit ‘Lei’, ‘Charley’ en ‘Christel’ allebei uit ‘Amore’’.

Verder schafden Mevr. Bloemberg Klazienaveen ,Klaas Bruinewoud Klazienaveen , Piet Snijders en Comb.van Rijn/Meeder van deze ‘Black Power’ duiven bij mij aan en zijn daar stuk voor stuk mee geslaagd.
En wie weet hoeveel referenties Koopman,Vredeveld,Leytens,v/d Meer en Sangers nog hebben van over de hele wereld,van deze ‘Black Power’ stam, waarvan de oorsprong ligt bij Ep Poelman uit het plaatsje Erica, onder de rook van Emmen.  Tot zover de beruchte ‘Black Power’ story over de topduiven van Ep Poelman,een man waar iedereen veel respect voor heeft en ondergetekende voorzien heeft van Super duiven!

In 1997 ben ik van Zwartemeer naar Nieuw-Dordrecht verhuisd ongeveer 4 kilometer van elkaar en moest alles worden overgewend,dit overwennen verliep wel goed. Ik won in 1998 gelijk een paar 1e prijzen en in groot verband een 2e van ongeveer 16.000 duiven en 2 weken later weer een 18e van ongeveer 18.000 duiven. Maar door privé redenen moest ik bijna verhuizen en de duiven weer overwennen,maar dit kon op het laatste moment voorkomen worden. Maar door deze omstandigheden kon ik eind 1998 en 1999 mij niet met de duiven bezig houden en dat was aan de uitslagen te merken. Vanaf 1997 werd er nog jaarlijks ongeveer 8 tot 10 duiven geruild met Roef en Dennis Kroes uit Zwartemeer,deze waren in het bezit van goede fondduiven en ook hadden ze topduiven van de Comb. Visscher uit Glanerbrug. Beide zijn hierdoor nog beter gaan presteren. In 2000 een duif van de Gebr.Leideman Heemserveen gehaald, hieruit kwam de 1e Nat.Munchen 2006.

In 2003 Kocht ik een dochter van de ‘Silver Princess’ van Jan Ganzeveld Siddeburen en dit bleek direct een goede kweker te zijn. De “Silver Princess’ was 2e Olympiade duif en 1e Asduif afd.10 in 2002 en 5e asduif afd. 10 in 2003.
In 2003 kwam ik ook in contact met Jan Koster uit de Krim,ligt bij Coevorden. Deze woonde 1 straat achter mijn schoonouders en zijn uitslagen op de dagfond vluchten vielen mij op. Daar haalde ik ze uit de aller beste duiven en door een goede vriendschap werden er jaarlijks duiven geruild en samen gekweekt. Uit dit soort kwamen o.a; de 1e Nat. Munchen 2005,1e Nat Munchen 2006,de 9e Nat. Munchen 2004 en de 9e Nat. Munchen 2005. In 2004 nog 4 gehaald bij Jan v/d Pasch Grubbenvorst ,deze in 2006 gekoppeld en direct gaf dit weer goede duiven. Vanaf dat jaar is mijn vrouw ook gaan vliegen onder de naam:M.J. Strijker-Muis. Ik heb alle even ringnummers op mijn naam en de oneven nummers op die van mijn vrouw. Ik vlieg onder de naam F.A.A. Strijker. Ook enkele duiven gehaald bij Bennie Benjamins vlogen geweldig,deze heeft ook een hok vol duiven van Comb. Visscher uit Glanerbrug. Voor de overnachting haade ik duiven bij Albert Vos uit Nieuw-Dordrecht, de winnaar van St.Vincent 2003. Die heeft nog het oude ‘Braakhuis’ soort en Staf Dusarduyn en Jan Theelen en Herman Brinkman,allemaal rechtstreeks gehaald.
In 2004,2005 en alleen nog bij Peter vd Merwe en Comb. Van Rijn/Meeder wat gehaald.

Eind 2006 nog wat van Dagfond specialist Jos de Ridder uit Asperen aangeschaft,o.a. 2 dochters uit zijn ‘Superkoppel’ en uit enkele topvliegers.  In 2007 kocht ik een van Loon doffer van 2004 uit'' Zoon Chicago'',Chicago is misschien wel de beste kweker die Eyerkamp ooit had,bij mij gaf deze doffer met 2 duivinnen o.a:2e NPO Arras 20.074d,en 11e NPO Pommeroeul 21.115 duiven. Ook kwam er een duivin van Sportvriend Anton Peitz uit Recklinghausen,deze duivin kwam uit zijn superkoppel,die gaven al 30 verschillende kinderen die een 1e wonnen.Deze duivin gaf bij mij in 2008 ''Mega Mindy'',deze werd 3e Asduif Jong Fondclub 800 leden en won een 4e NPO arras 20.074 duiven en 19e NPO Pommeroeul 23.009 duiven.In 2009 gaf deze Duitse de 562,Mister Pommeroeul, deze won 10e NPO Pommereoul van 21.115 duiven en nestmaat 563 won  36e van 11.510 en 32e van 9.586 duiven en een midweek over de hele Afd.10 2200 leden.Verder nog duiven geruild met comb. W&R Gielesen Den Hoorn. In 2009 nog een broer van de van Loon topkweker bij Eyerkamp ''Don Leo " aangekocht en eieren en 1 jong bij Koen Minderhoud,tevens kwamen er nog superduiven uit Rechtstreekse Koen Mnderhoud duiven van Mertin Poelman uit Hengelo,een zeer goede vriend van Koen,die ze daar van alle topduiven haalde,ook kwam er versterking van Snelheidsspecialisten Anne van Meerkerk,o.a uit kinderen Olympiade duiven,Maurice Lazaroms Veenoord,Keizer Generaal bij Koopman in Rayon en comb.Visscher uit Glanerbrug,meerdere jongen van de kwekers en een duivin uit het ''gouden Koppel"  631x731. In 2010 worden er nog duiven gehaald bij o.a. Koen Minderhoud,Leo Heremans,comb Op de Beeck-Beatens,comb.van Rijn-Meeder,Peter v/d Merwe,Jan v/d Pasch,comb.Visscher,comb.W&R Gielesen en zal er samen gekweekt worden met sportvriend kees Mooiweer uit Nieuw-Weerdinge,deze heeft geweldige fond duiven en werd in 2008 Keizer Generaal van de Fondclub en in 2009 werd hij 3e,tevens won hij in 2008 op een loodzware dagfond met Noord-oosten wind een 1e NPO met enkele minuten los op C&G Koopman en in de loop van jaren stond hij diverse keren op Teletekst.

Tot zover mijn lange geschiedenis van deze geweldige hobby, Alfred Strijker